ARCTIC CUP VINNER 2023!

Tom Rune Sandstrand- Reinrabbens E Per Eidar- Ola Dyrstad

Å vinne Arctic cup er alle unghundeiers våte drøm! Veien fram mot målet er hard, og for Tom Rune ble den ekstra hard og ekstra tøff......og mot alle odds, men med uvurdelig god hjelp nådde han målet.....

Arctic cupvinner 2023

Per Eidar og Tom Rune gjorde seg allerede bemerket for vel ett år siden på klubbmesterskapet til Nord-Troms fuglehundklubb da han ble klubbmester i unghundklassen. Allerede da, under ett år gammel, viste han sin gryende viltfinnerevne. Like etter slipp, før Tom Rune var helt på stasjon, gikk han rett i stand! Rypa lettet like etter, og her måtte vinterstemmen fram for å få eieren å skyte... I siste liten ble fuglearbeidet "reddet"! Per Eidar var eneste hund som presenterte fugl denne dagen, og dermed ble han da kåret til klubbmester 2022!

Etter høstjakta uttalte Tom Rune at Per Eidar var en viltfinner av rang, og at han var den desidert beste unghunden han noen gang har hatt. Førjulsvinteren brukte de flittig i marka, trente målrettet i forhold til jaktprøvene de skulle delta på. For Tom Rune hadde planlagt å prøve å få Per Eidar kvalifisert til Arctic Cup!

Men, alt ble ikke som planlagt; for i begynnelsen av februar ble Tom Rune ble utsatt for en svært alvorlig fallulykke i slalombakken som nesten kostet han livet! Dette medførte en lang sykehistorie med påfølgende operasjoner og langt sykehusopphold....

Når ulykken virkelig er ute, da får man bare bekreftet hvor viktig det er å ha gode venner rundt seg..... Ola Dyrstad tok Tom Runes hunder hjem til seg, og trente Per Eidar sammen med sin egen hund. Ola såg også underveis i treningen at Per Eidar hadde stor kapasitet og ble bare bedre og bedre søksmessig, samtidig som han tok godt vare på sine sjanser. Ola stilte Per Eidar på flere prøver og hentet hjem flere fine premier. Karl Petter Yeong stilte Per Eidar på Arnøyprøven, og der hadde han oppvisning i viltfinnerevne; hele 5 fuglearbeid m reis og 1. uk ble en sann glede for dommeren å skrive. Fra sykesenga kunne Tom Rune også slippe jubelen løs! Arctic cup-billetten var nå i boks!

Siden Tom Rune fortsatt hadde(og har fortsatt) en lang rekonvalisens foran seg, så var Ola Dyrstad den selvskrevne fører av Per Eidar i Arctic cup. I kvalifiseringen lå han på topp i søk og ble etter endt dag rangert som nr 4, med 2 stander, men fuglene lettet utenfor jaktbart hold!


Fra finalen-kopi fra dreieboka:

1.slipp Dia-Per Eidar
Dia utgår. Per Eidar videre
Fab m reis

Rangert som nr 1 etter første runde

2.runde Per Eidar- Ippon
Begge videre
Per Eidar på topp etter 2.runde

3.runde Per Eidar -Valma

Nr 1 Arctic cup:Reinrabbens E Per Eidar

Da dette resultatet var et faktum.... ja, da var det mange som hadde store problemer med å holde tårene, de mange gode gledestårene tilbake! Dette var bare så rørende!
 Det er deg,Tom Rune, så vel unt!
Vi gleder oss med deg!
Vi i Nord-Troms fuglehundklubb er stolte som har Arctic cupvinneren 2023 i klubben vår!
Gratulerer så mye til deg Tom Rune, til Per Eidar, og ikke minst til din gode venn og handler denne vinteren; Ola Dyrstad!

Som om ikke dette var nok; så ble Tom Rune også tildelt oppdretterprisen- ja, siden Reinrabbens Per Eidar er Tom Runes eget oppdrett!

Hatten av, gratulerer atter en gang til hele teamet!