Vedtekter for klubben

Klubbens vedtekter ligger vedlagt 

Vedtekter for Nord-Troms Fuglehundklubb

§ 1. Navn:
Klubbens navn er Nord-Troms fuglehundklubb (NTFK). Den har for tiden sitt sete i Nord-Troms, og samarbeider med Norsk kennelklubb (og derved spesial klubbene og de øvrige klubber). Klubbens adresse er lederens adresse.

§ 2. Formål:
Klubbens formål er å fremme interessen for fuglehunder, arbeide for riktig behandling av hunder, og spre opplysning om hundeeiers plikter og ansvar innen sitt distrikt.

Videre plikter klubben å arbeide for å:

-fremme et ansvarlig hundehold i samfunnet,
-fremme utviklingen av de enkelte hunderaser (gjelder spesielt raseklubbene),
-fremme muligheten for aktivitet med hund.

§ 3. Formålet søkes fremmet ved:
-samarbeide med de respektive raser spesial klubber å skaffe mulige skikkede hunder til distriktet,
-å formidle kontakt mellom medlemmene og de respektive rasers avlsråds for veiledning i avls og oppdrettersspørsmål,
-arrangere godkjente utstillinger og prøver,
-å være med på å fremme det kynologiske arbeidet ved å følge de retningslinjer som gis av samarbeidende klubbers organer.

§ 4. Medlem:
Som medlem kan opptas enhver uberykted person. Styret kan nekte opptakelse hvis denne antas å skade klubben og/eller hundesaken. Person som ekskludert av, eller pga. manglende kontingentbetaling er strøket av annen samarbeide klubb, kan ikke opptas som medlem uten anbefaling av den klubb som har foretatt eksklusjonen eller strykningen.

Styret kan advare, anmode om å uttre eller ekskludere medlem.  Eksklusjon krever minst ¾ flertall av fulltallig styre. Styret kan også stryke medlem pga. manglende kontingent betaling uten at kravet på kontingent bortfaller. Person som er nektet opptakelse, strøket eller ekskludert, kan innanke avgjørelsen etter eget valg – til klubbens generalforsamling eller samordningsutvalget. Anken må sendes senest 14 dager etter at meddelelse om beslutningen beviselig er sendt. Den ankede må erklære at avgjørelsen i det valgte organ godtas som endelig inappelabel.

§ 5. Kontingent:
Kontingenten fastsettes av Årsmøtet og forfaller til betaling med frist fastsatt av styret, men senest før 1. april. Medlemmer som ønsker å tre ut av klubben, må underrette styret skriftlig innen 31. desember, ellers må kontingenten betales for det følgende år.

§ 6. Styret:
Klubben ledes av et styre bestående av leder, nestleder, kasserer, sekretær og lederne i de bestående komiteer og utvalg. Styret skal alltid bestå av minst fem faste representanter og minst 3 vararepresentanter valgt i rekkefølge 1, 2 og 3 for et år av gangen. Styret leder klubbens daglige virksomhet og er ansvarlig overfor Årsmøtet. Styret skal føre protokoll over behandlede saker som underskrives av alle fremmøtte representanter ved møtes slutt. Styret innkalles av lederen eller i dens fravær – nestlederen og minst 2 av styrerepresentantene er tilstede.

§ 7. Årsmøtet:
Årsmøtet er klubbens høyeste organ. Vedtak fattet av årsmøtet kan kun omgjøres av nytt årsmøte. Årsmøtet ledes av en valgt møteleder og 1 sekretær for føring av protokoll. Årsmøtet velger 2 personer som skal underskrive årsmøteprotokollen. Årsmøtet holdes hvert år innen utgangen av Mars måned til behandling av:
-årsberetning
-revidert regnskap
-fastsettelse av kontingent
-budsjett
-saker som forelegges av styret
-saker som ønskes forelagt av medlemmer, og som er innsendt til styret 14 dager før årsmøtet avholdes
- valg av styre med leder, nestleder, kasserer,  sekretær og eventuelt styrerepresentanter,
-valg av komite/utvalgs ledere og medlemmer,
-valg av to kontaktpersoner,
-valg av 2 revisorer pluss 1 vara,
-valg av valgkomite.

Varsel om innkallelse til årsmøtet sendes senest 1 måned før årsmøtet avholdes med angitt frist for innsending av saker som ønskes behandlet på årsmøtet. Innkallelse til årsmøtet sendes medlemmene senest 7 dager før årsmøtet med fullstendig saksliste, saksdokumenter og dagsorden.

Som representant til Norsk Kennel klubbs representantskapsmøte og til tillitsverv i NTFK. kan ikke velges eller oppnevnes person som er dømt for dyremishandling etter «lov om dyrevern» (Dyrevernloven).

§ 9. Ekstraordinært årsmøte:
Ekstraordinært årsmøte holdes når styret eller minst 1/3 av medlemmene forlanger det. For ekstraordinært årsmøte gjelder ellers de samme betingelser som for ordinær generalforsamling.

§ 10. Lovendringer:
Lovendringer kan kun foretas av årsmøtet -ordinær eller ekstraordinær – og må vedtas med minst 2/3 flertall av de avgitte stemmer.
Forandring av loven må godkjennes av Norsk kennel klubb. Lovendringer som ikke godkjennes av Norsk kennel klubb kan innankes for samordningsutvalget.

§ 11. oppløsning:
oppløsning av klubben kan kun skje på ordinært årsmøte og vedtas med ¾ flertall av de avgitte stemmer. Årsmøtet beslutter med simpelt flertall hvordan klubbens midler skal fordeles.

 

Revidert 30.05.95