NJCH NUCH Sam er gått bort

ES Sam (Blautmyra's Kid - Livi) har i løpet av sitt 12 1/2-årige liv levd et aktivt hundeliv, og oppnådd flere gode meritter sammen med sin eier Willy Børge Pedersen. Den største var da han ble vinner av Norsk Derby i 1998 1 1/2 år gammel.

Sam ble født i mars 1997. I 1998, før han var fylt året, oppnådde han 1. UK med ikke mindre enn 7 fuglearbeid, og var klar for Arctic Cup. I AC ble han startet et par uker etter fylte året, og ble nr. 3 i finalen. Samme høst startet Willy Børge ham på Derby på Kongsvold, og Sam reiste hjem til Skjervøy som vinneren av høystatusløpet. 2 år gammel klarte Sam 1. VK m/Cacit, og da han var 2 1/2 år, var han allerede NJCH. Han hadde tilsammen tre 1. VK. Før han fylte 3, var han dobbeltchampion, da han ble fullcertet på utstilling. I tillegg vant Sam både Moskus Cup og Exit Cup. Årets norske derby er spennende, ikke minst for Willy Børge. Ørnevatnet's Wilja, som er fra en av de siste paringene Sam hadde (Sam - Hovdmyra's Hera), har startet meget bra den første dagen i derbyet. Wilja eies av Edvard Lillegård fra Mo i Rana, og hun er oppkalt etter Willy Børge. Wilja vant sitt parti på fredag med ikke mindre enn 3 fuglearbeid. Så får vi se om hun lykkes å kopiere sin far denne helga.
NJCH NUCH Sam. Her er han 11 år gammel (Foto: Christian)